Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μακιγιαζ: "Γοργονα στην στερια"

Γεια σας!


Σημερα μου τριπησε στο καιφαλι να μαθω τα παντα για τις γοργονες, γι' αυτα τα μηθηκα πλασματα τα οποια ειναι μισα ανθρωποι και μισα ψαρια.


Γοργονες και μυθοι:

Με την ονομασία γοργόνα περιγράφονται μυθικά πλάσματα της θάλασσας με μορφή γυναίκας από τη μέση και επάνω (με κορμό, χέρια και κεφάλι) και με τη μορφή ψαριού από τη μέση και κάτω (με λέπια και ουρά). Οι γοργόνες εκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό στη μυθολογία, στη λογοτεχνία και στη λαογραφία γνωστών πολιτισμών.
Οι πρώτες γνωστές ιστορίες για γοργόνες εμφανίστηκαν στην Ασσυριακή μυθολογία το 1000 π.Χ. Η θεά Αταργάτις, μητέρα της Ασσύριας βασίλισσας Σεμίραμις, αγάπησε έναν θνητό βοσκό και ακούσια τον σκότωσε. Ντροπιασμένη έπεσε μέσα σε μια λίμνη για να πάρει τη μορφή ενός ψαριού, αλλά τα νερά δεν κρύψανε τη θεϊκή της ομορφιά. Συνεπώς πήρε τη μορφή μιας γοργόνας, - άνθρωπος επάνωω από τη μέση και ψάρι κάτω από αυτήν. Οι Έλληνες αναφέρονταν στην Αταργάτιδα υπό την ονομασία Δερκετώ. Πριν από το 546 π.Χ., ο Μιλήσιος φιλόσοφος Αναξίμανδρος πρότεινε ότι το ανθρώπινο γένος είχε ξεπηδήσει από υδρόβια είδη ζώων. Πίστευε ότι οι άνθρωποι, με την εκτεταμένη παιδική ηλικία τους, δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν διαφορετικά.

Επιπλεον, ενας ρωσος ψαρας ανακαλυψε γοργονες μετα απο το τσουναμι του 2004... Για να δουμε τις φωτογραφιες:

 

Πραγματικα, εγω αλλιος περιμενα τις γοργονες, τις περιμενα πιο ομορφες!
Κοιταξε αυτη την γοργονα (Βεβαια αυτη δεν ειναι αληθηνη):


Λοιπον, ξεχαστικαμε.
Ας δουμε το μακιγιαζ που το ονομαζω "Γοργονα στην στερια":
~Με κοραλι χρωματα~



Εγω ετσι πιστευω πως θα ηταν το βαψιμο των γοργονων.... Το νερο της θαλασσας θα ξεβαφε την σκια και το ρουζ και θα ηταν λιγο ανεμελο...!!! Ομως τελειο θα ηταν το στυλ τουςςς...

Φιλια, sellybarbie2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου